Ysby BK

Referat: BK Walldia - Ysby BK

Träningsmatch mot Ysby BK istället för DM.

Startelvan enligt följande: Jonte, Felix K, Kenan R, Egzon B, Sakhi A, Egzon A, Martin M, Nderim P, Besim F, Qerim M, Leo R Börjar på bänken: Ola K, Arton A, Rinor A

Det var som vanligt problem med folk inför matchen, och när jag precis innan avspark kom till Glänninge var det bara en avbytare (Ola K) och han var utlokaliserad som” Linus på linjen” (Linjeman). Två killar som jobbade skulle komma till andra halvlek fick jag reda på. Jag hade alltså hela avbytarbåset för mig själv denna vädermässigt fina söndagskväll.
Ysby BK var nästan överbemannade denna gången med fyra avbytare. När vi möttes i allianscupen var man helt utan avbytare. Det är som i Paris – Nä det var ju just det som det inte var enligt Karlsson I YBK. Det är typ sjuan i söder - fotbollens bakgård.
Kul ändå att Ysby ville spela trots att det inte gällde DM- bägge lagen behöver ju träningsmatcher.

Walldia hade sorterat in Kenan i backlinjen bredvid Egzon B och det var ett lyckat drag. Kenan har spelat försvarsspel förut och gjort det bra, så även denna gång.

Walldia inleder klart bäst. Man rör sig och låter bollen göra jobbet på mitten och får Ysbykillarna att jaga boll vilket som bekant är tröttande. Man tappar positionerna och redan efter 2 min får Besim i Walldia en bra möjlighet i vänsterposition, men Ysbykeepern Ljungberg är följsam på skottet och petar bollen utanför, det var första bollen i stängslet bakom mål.
Walldia fortsätter att skapa möjligheter i inledningen. Ysbykillarna ser inte så intresserade ut faktiskt. Kanske man gick och drömde om Bosses våfflor eller hade kanske käkat lite innan matchen.
Efter dryga kvarten kommer också Walldialedningen när Egzon med ett långt framlägg hittar Qerim till vänster som med en välavvägd lobb hittar nätmaskorna bakom Ljungberg. 1-0 Walldia tid 16 minuter.

I mitten på halvleken kommer Ysby igång lite bättre men man är faktiskt ganska ofarliga framåt. Walldias backlinje håller dem borta från farliga avslut som sätter Jonte på prov. Med 10 kvar skapar Ysby vad som kan betraktas som en hyfsad chans men det är plockpotatis för Jonte som regerar i straffområdet. Nderim får minuten senare en chans att utöka Walldialedningen men forna lagkamraten Emil Axelsson kan avvärja i sista sekunden. Så mycket mer händer inte framför mål i första halvlek. Ganska chanslös halvlek men som leds av laget som skapat mest i alla fall.

Andra halvlek blir mer varierad med svängigt spel och massor av bommade möjligheter. Ysby tar sig efterhand och Pålsson har nu kommit upp i varv och man börjar minnas alla de gångerna den mannen avgjort mot Walldia. Främst när han spelade i Getinge, så ofta så jag döpte honom till ”Walldiadödaren”. Getinge var ett riktigt spöke för Walldia i flera år.
Första YBK chansen kommer efter 50 minuter men Jonte står som vanligt rätt och plockar retfullt enkelt till sig bollen.
Pålles första chans kommer 5 minuter senare – men än en gång räddar Jonte. 3 minuter senare var jag säker på kvittering men Pålle dundrar nu bollen i nätet bakom mål – Svartfågelkolonin i dungen bakom mål börjar nu bli irriterade på dessa ständiga bollar i nätet och skränar värre än en flock HIF supportrar.

Ajvaci Brohters Arton och Rinor har nu anlänt till båset och byter av Leo Ramadani och Egzon Avdija med dryga halvtimmen kvar av matchen.
Spelet är nu ganska jämnt men det är Ysby som skapar mest. Men Walldia står emot. En som är riktigt duktig är Sakhi som från sin vänsterbackposition med sin riviga spelstil gör mycket nytta för Walldia. Walldia skapar några halvchanser i mitten av halvleken. Egzon Behramaj har flyttat upp ett steg i banan och Ola har kommit in som mittback, Walldia går för ett segermål, men det lutar mer och mer åt en kvittering för Ysby. Den kommer också efter en högerhörna, där Pålle ganska ostört får gå upp och knoppa in kvitteringen i Jontes högerhörn.
1-1 drygt en kvart kvar. Inhoppade Arton i Walldia får en jättechans mitt framför Ljungberg men får ingen riktig träff utan Ljungberg kan avvärja. Walldia borde fått en straff när en Walldian görs ner men domare Bobovac blundar. Sista chansen går till Ysby i slutminuten men än en gång är Jonte i vägen.

Matchen slutar 1-1, ganska rättvist ändå och det kändes skönt att Pålle ännu en gång inte snodde alla pinnarna från oss.
Många Walldianer gjorde det bra, Kenan och Egzon dominerade stundtals. Martin Måbring gjorde debut i Walldia och gjorde en helt ok arbetsinsats, Sakhi som jag tidigare nämnt också . Men ingen föll ur ramen och att man bara ställde upp - det är ju ingen självklarhet längre, tyvärr.